Min blogliste

fredag den 15. juni 2012

DIY hårspænde

Er blevet helt forelsket i disse nemme søde hårspænder :) og min datter fortæller stolt i børnehaven at hendes mor har lavet dem! Der er virkeligt ikke meget arbejde ved det, man skal bare sikre sig at man bruger transparent tråd og det hjælper at der er et lille hul i den side af spændet hvor "blomsten" sidder.

Først klipper man en cirkel.

Jeg vælger her at bruge en yoyo maker, det kalder firmaet det ihvertfald, de kan købes i forskellige stof butikker, men er ikke nødvendige og DIY uden lover jeg at komme med senere. Nå men stoffet lægges i den, og når toppen kommer på at det vigtigt at de rinde knopper passer med stregerne (giver mening når man sidder med den, håber jeg ;))

Så skal man sy igennem alle hullerne, og det er vigtigt at man lige folder kanten ned inden man begynder. Jeg anbefaler, at man laver knuden på den tråd man skal sy med lidt oppe, så man har mulighed for at binde en ordentligt knude bagefter. Når man har syet hele vejen rundt tages stoffet ud.


Her efter strammer man snoerne, og binder en knude med enderne, så den holder sammen.


Jeg synes de er sødere med en lille perle i midten, så det syer jeg på:)

Så syerne man den på, her kommer grunden til at snøren skal være transparent. Hvis en lille prinsesse skal have en på hele dagen i børnehaven, kræver det er den er sat godt fast, og det bliver ikke lige så pænt med en farvet tråd man kan se på blomsten.





tirsdag den 12. juni 2012

En dejlig lørdag med min familie

Nøj en fantasisk weekend jeg har haft :) Min mor havde købt en kupon til lidt frokost på croissanten ved kultorvet, så der tog vi ind. Det kan varmt anbefales :)


Kuponnen gav 2 sandwich, 2 kildevand, 2 kaffe/kakao og 2 kager, så da vi var 3 (mig, manden og prinsessen) måtte vi købe en bolle til Isabella. Personalet var sødt og venligt trods travlheden. Tror den ene synes det var synd at Isabella skulle have min kakao, så da hun lavede den spurgte hun om jeg også ville have, for hun kom til at lave for meget, og vi fik endda også 3 kager, så det var kanon flot service.

Herefter gik turen til rundetårn :) datterens første gang så det var spændende!!


Fantastisk udsigt :) og er du vimmer der var mange deroppe, det var helt vildt!! Dejligt at se et sted som dette tjener lidt på billetter.

På den ene etage var der kunst. De havde lavet et sted hvor børn med pensler kunne tegne i sand. Utroligt hvor lidt der skal til, før ungerne morer sig.

Da vi kom ned, opdagede vi at den gamle børnebogs butik havde 40 års jubilæum! Så de havde fået forskellige forfatterer, til at komme og læse deres bøger højt. Det var et kæmpe hit hos ungerne! desuden var der opstillet to borde med lego, så der var masser af hygge:)

Desuden blev der delt kage og påklædningsdukker ud... og hov en gammel ven kom da også forbi !


Dejlig dag. som selvfølgelig sluttede med at datteren fik et landsholds sæt :) Og nøøj de rød/hvide farver klær hende!!!!



HJÆLP TIL OPSÆTNING

Hej :) Nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg laver sådan nogle temaer, så jeg kan dele mine indlæg op, alt efter om jeg skriver om børn, opskrifter eller sport ?? :)

Guide til nederdel :)

Fandt forleden en nederdel jeg for et års tid siden, lavede til en venindes datter Luna, men som blev væk i flytte rodet. Så kom jeg i tanke om jeg havde taget billeder af det, så min veninde kunne lære det om selv sy en. Nederdelen er desværre for lille til Luna, men der er ikke længe til den sidder perfekt på min lille trold :)

Nå men her er billederne jeg tog:

Først fandt jeg det mest tøssede stof jeg havde (lige noget for Luna elsker), så klippede jeg det i disse mål: 60 cm i bredden og 40 i længden. Dette passer til Luna der var 5 år :)


Man skal bruge to stykker stof, dette er med de mål jeg beskrev ovenfor:


De ligges ret mod ret (mønsteret indad) og syes de sammen i begge sider (der hvor der står 40 cm).

Så syer jeg hele vejen rundt i toppen, hvor jeg vil have elastikken.


Så skal der laves en løbegang til elastikken. Min elastik er ca 3 cm bred, så jeg sørger for at vrangsiden er udad, og folder kanten 4 cm hele vejen rundt og syer. Det er vigtigt man efterlader et lille hul så elastikken kan trækkes igennem.

Jeg sætter en sikkerhedsnål for enden, så er det letterer at trække elastikken igennem.


Så klipper man elastikken så den passer med den ønskede plads til mavsen :) og syer elastikken sammen så man har en "ring".

Så skal det hul man lavede til elastikken syes.
Jeg kantede med skråbånd, da nederdelen lignede at den manglede noget. Detter behøves dog ikke, og jeg har senere lavet nederdele uden.

Her er så det færdige resultat:



Der var ikke den største lyst til at poserer, så nederdelen der ikke så fin ud som den gør i virkeligheden.