Min blogliste

lørdag den 2. juni 2012

Tillykke til Mamma Mia´s verden

Har kigget lidt igennem de forskellige blogs. utroligt så mange der for tiden fejre jubilæum for deres blog! Et af dem er mamma mia´s verden, som har en masse DIY, bla. en opskrift på modellervoks og hvordan man kan lave sine egne flag. Desuden er der en kæmpe give-away med hele 7 vindere! Se det er en lækker måde at holde 2 års "fødselsdag"!!!! så skynd dig at deltag her inden 10 juni.

mandag den 28. maj 2012

Pædagogisk praktik projekt :) Decoupage

Nå... Udover jeg efter jeg blev mor har været nærmest besat af børnetøj, har kreativitet også ramt mig, og tænker at det da burde kunne udnyttes. Er pt. i praktik i en fritidsklub i et socialt belastet område, med nogle drenge der er svære at komme ind på. Da jeg jo er praktikant, har jeg besluttet at jeg godt må tage nogle lidt alternative midler i brug, i mit forsøg på at fange deres interesse. Så jeg har derfor valgt at undervise i (og ja det er rigtigt) hula hoop, og lukke krea rummet ned en uge og KUN bruge det til pottemaleri!!! Måske ikke den bedste kombi for at fange snart teenage drenges opmærksomhed, men ens tilgang til det har meget at skulle ha sagt. Hula hoop går jeg selv til i mit trænings center fresh fitness. Må desværre ikke ligge billeder op af brugerne, men har nogle super billeder at drenge der ellers kun kan lokkes til computerspil eller fodbold kampe, der står og koncentrerer sig dybt for at holde den kørende længere tid end deres kammerater !

Men her er nogle af de potter det blev til:

I starten var det dog kun piger der kom, men jeg viste en stor interesse for malleriet, og lavede lidt sjovt med drengene hvergang de gik fordi, jokede med dem og spurgte dem mange gange med et glimt i øjet og lidt sjov om de ikke ville prøve. Det var på ingen måde noget de gad, men det lykkedes mig alligevel at få deres opmærksomhed, og på tredjedagen klappede fælden og hele 7 af de hårde gutter satte sig ned, malede en potte, og de fleste pyntede den med glimmer :) så det endte med en så stor succes at jeg måtte købe 30 nye potter!!!

Selv kastede jeg mig over decoupage for første gang, og lærte ungerne det :)

Vi startede med at klippe servietterne ud, og pille laggene af, så der kun var et tilbage (det med print på) På billedet er de roser jeg klippede ud.

Så bruger jeg en færdig blanding af lim og lak, denne kan opløse den maling man har malet potten med, så man skal ikke bruge så meget.

Så ligger man serviet udklippet på potten, tager lidt lim og lak på en pensel, og i lige strøj "maler" man den på udklippet. Det er vigtigt at man ikke drejer penslen rundt, da det hurtigt bliver krøllet, så det skal være rolige lige strøj.
Lim og lak skal på hele potten, også inden i. Jeg lavede det med brugere i alderen 10 - 12 år, dette var helt uden problemer, så yngre børn burde også kunne kastes ud i det :)


























En vidunderlig weekend :)

Sikke et fantastisk vejr det har været denne weekend :) lige til en masse familie hygge. Lørdag tog vi ud til Isabellas oldemor, og hjalp til i haven.



Det er bare så vidunderligt med sådan en kolonihave :) 15 min på cykel fra indre by, masse af ro, grønne planter og afslapning :) Glæder mig til vi selv får en. Isabella har det dejligt og render rundt i hendes ynglings T-shirt, den med glimmer på :)

Søndag stod den så på tur til Amager strand, nøøj der var mange børnefamilier, det var helt vildt!!

Vi havde taget sandting og fiskenet med, så der var lagt op til en masse sjov leg. Isabella kom som altid hurtigt i snak med nogle piger, og så stod den ellers på fiskeri. Det blev en KÆMPE fangst!! hele 8 små fisk og en vandmand ;)